lauantai 20. marraskuuta 2010

Teippiä

Täytyy sanoa, että aikanaan oli hyvin järkevää antaa blogini otsikoksi "Vammaisen nuoren elämästä." Sen otsikon alle, kun mahtuu kaikki mahdollinen, elokuvaelämykset, luetut kirjat, kylä käynnit, konserttiraportit, mielipiteet, toiveet, ja kaikki muu mahdollinen, minun elämäni.

Fysioterapia, jota nyt saan poikkeaa paljon siitä mitä se oli ollessani pienempi. Fysioterapeuttini onkin varsin innovatiivinen ihminen ja kiinnostunut kaikesta uudesta, josta uskoo olevan hyötyä meille. Venyttelyn sijaan saan nykyään osteopaattista hoitoa ja teippiä, kyllä TEIPPIÄ.

Tämä teippaus on aivan uusi asia. Sillä ilmeisesti hoidetaan hyvin samanlaisia ongelmia, kuin osteopatiallakin. Osteopatialla hoidetaan pehmytkudoksia. En oikeastaan tiedä siitä paljonkaan enkä halua kuulostaa siltä, että tietäisin, mutta se toimii.

Meni tunti, kun jalkani teipattiin ensimmäisen kerran. Silloin uhreina olivat polvet ja nilkat, muutamaa päivää myöhemmin jalan takaosa (mikäköhän se nyt oikealta nimeltään oli?) Tietenkin tuntui aluksi oudolta, että jalat on teipattu, mutta nyt, kun olen tottunut siihen en tunne enää oikeastaan mitään. En itse oikeastaan huomaa mitään teippien vaikutuksista, mutta niiden ilmeisesti pitäisi lisätä liikelaajuutta. Uskoakseni ne myös toimivat, koska fysioterapeuttini sanoi kävelyni näyttävän yhtä hyvältä, kuin silloin, kun olen seissyt säännöllisesti seisomatelineessä.

5 kommenttia:

  1. Vaatii raudankovaa itsetuntoa uskaltaa olla oma itsensä. Varmastikin monet ihmiset, niin nuoret kuin aikuisetkin,haluavat nähdä itsensä jonain muuna kuin ovat.
    Mitä elämän tuhlausta onkaan haluta olla joku muu, elää muiden määrittelemää elämää, toteuttaa muiden sanelemia unelmia....Olet onnellinen ja varmasti myös säteilet sitä ympärillesi elämänasenteellasi, tsemppiä sinulle

    VastaaPoista
  2. Kiva että olet tehnyt oman sivun,,tykkään :) mulla on itsellä cp-vammainen,spastinen diplegia poika 9v. Tänään jumppari meillä kävi ja perjantaina laitetaan hänelle myös tuota teippiä :)

    VastaaPoista
  3. (: Itse olen noista teipeistä tykännyt kovasti, toivottavasti on teilläkin niistä hyötyä!

    VastaaPoista