lauantai 17. heinäkuuta 2010

Bussi 58

Olin edellispäivänä jälkitarkastuksessa Lastenklinikalla kipukohtaukseni vuoksi. Se ei ollutkaan niin yksinkertaista, kun olisi voinut luulla, eksyimme nimittäin väärään odotusaulaan ja saimmekin sitten odottaa hieman pidemmän tovin ennen kuin tajusimme ihmetellä, että "nyt ei kyllä taideta olla ihan oikeassa paikassa." Kävimme kuitenkin lääkärillä ja pääsimme kotiin.

Käytämme uisein julkisia, mutta tästä bussimatkasta täytyy ehdottomasti mainita erikseen. Bussiin meneminen ei sinänsä ole ongelma, mutta yleensä pyörätuolin kiinnitysjärjestelmät ovat puutteellisia. Yleensä vyötä ei ole ollenkaan, jos on, puuttuu usein joko itse vyö tai sitten vastakappale, johon vyö kuuluu painaa. Saattaa myös olla niin, että vyö löytyy, mutta vastakappaleet on sijoiteltu niin ääliömäisesti, että sen käyttäminen on kerrasaan mahdotonta.

Käytimme bussia 58, se teki loistavan ja tervetulleen poikkeuksen pyörätuolinkäyttäjän painajaiseen bussiliikenteessä. Bussikuski ajoi lähelle kivetystä niin, että bussiin oli helppo mennä. Seinässä luki selkeät ohjeet siitä miten pyörätuoli on asetettava - kasvot oveen päin ja turvavyö oli niin, että sitä voi oikeasti käyttää. Jopa osa bussin soittokelloista oli asetettu niin matalalle, että niitä yletti mainiosti painamaan pyörätuolistakin. Kyseiset kellot olivat keltaisia erotuksena mustista ja korkeammalle sijoitetuista, niissä oli jopa pyörätuolin kuva.

Minulla on ollut jo muutaman vuoden ajan käytössä taksikortin lisäksi myös matkakortti, jonka sain sosiaaliviraston kautta. Anoin siihen lisää aikaa ja sain sitä vuoteen 2013 asti. Kävin samalla jälkitarkastusreissulla myös lataamassa korttiini lisää aikaa. Jonkin aikaa sai jonottaa, koska HSL:n toimipisteessä oli ruuhkaa, mutta oman vuoron koitettua asiointi kävi helposti. Sain uuden vihreän (ja ruman) matkakortin, koska en tätä ennen ollut käynyt vaihtamassa sitä, lisäksi vuoden verran lisää aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti