keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Minulla on unelma - Martin Luther King

Hei!

Aamulla televisiouutiset huusivat Yhdysvaltain presidenttinvaalien tulosta. Barack Obama teki historiaa ja voitti vaalit. Ensimmäinen musta mies valkoisessa talossa. Olin itsekkin Obama kannalla, ei minulla vielä mitään poliittista kantaa ole, mutta mielestäni Obama oli rohkea, kun lähti ehdolle vaaleissa ja on ihan oikein, että hän voitti.

En tiedä kuinka yleisesti ikäisieni nuoret ovat kiinnostuneita politiikasta, mutta tänään biologian tunnilla joku yhtäkkiä kysyi, "kuka voitti Yhdysvaltojen presidentinvaalit?". Joku osasi sitten kertoa Obaman voittaneen, kysymyksen esittäjä oli tyytyväinen vastaukseen sillä hänkin oli "seissyt Obaman joukoissa." Puhuimme tänään koulussa yleisestikkin vaalien tuloksesta ystävieni kanssa ja moni sanoi kannattaneensa Obamaa.

Barack Obamasta tulee mieleen eräs toinen musta mies. Hänen nimensä oli Martin Luther King. Hän ajoi mustien oikeuksia. Hänet muistetaan puheestaan "I have a dream" - minulla on unelma. Joku otti oikeudekseen tappaa hänet hänen mielipiteidensä vuoksi, mutta mielestäni hänen unelmansa alkaa nyt toteutua. Toivon, että nyt, kun Yhdysvaltalaiset itse ovat valinneet presidentiksi mustan miehen, se olisi merkki suvatsevaisuudesta ja oikeasta tasa-arvoisuudesta. En tarkoita, että maailma olisi nyt parempi, kun Obama on presidentti, mutta toivon, että tämä on askel kohti parempaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa.

Tänään menin kouluun vasta 10.45 niin, että minulla oli paljon aikaa aamulla. Käytämme tätä aikaa niin, että olemme sopineet jumpparini tulosta aamulla 9.15. Kuulostaa ehkä ahdistavalta, mutta minusta se on oikein mukavaa, ainakin voi aloittaa koulupäivän venyneenä ja rentoutuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti