tiistai 25. marraskuuta 2008

mihin seuraavaksi?

Hei!

Tänään sain ensimmäistä kertaa käteeni koulutusoppaan. Se on opas joka sisältää kaikki Helsingin lukiot ja ammattikoulut. Ammattikoulujen ja lukijoiden perustiedot oli kaikista paikoista merkitty siihen oppaaseen, samoin keskiarvorajat ja lukioista kielivalinnat. Tietysti myös avointenovien päivämäärät. Monelle valinta on vaikea, mutta minä tiesin jo 12-vuotiaana, että menen lukioon. Pihlajamäessä sijaitsee Helsingin uusi yhteiskoulu, sen kirjallisuuslinja on kuin minulle tehty; paljon vapaata lukemista ja luovaa kirjoittamista. Muita haku vaihtoehtoja ovat Koillishelsinginlukio ja ehkä myös Kallionlukio, mutta pihlajanmäki tuntuu kaikista houkuttelevimmalta ja on realistinen. Haluaisin nimenomaa kirjallisuuslinjalle.

Tänään minulla oli fysioterapeutin ja neurologin tapaaminen Lasten - ja nuorten sairaalassa. omankin fysioterapeuttini piti tulla, mutta hän oli sairastunut kuumeeseen. Vähän harmitti, mutta toisaalta hyvä vaan, että jäi kotiin paranemaan. Annoin tämän blogini osoitteen neurologilleni ja fysioterapeutille, he lupasivat levittää osoitetta ja tulla oikein porukalla katsomaan. He ihailivat siellä kaikkia sellaisia taitojani joita en osaa edes pitää erityisinä.

Viikonloppuna avattiin hiihtokausi. Minulla on jatkuvasti ollut joku huippu-urheilija jota kannustan. Nyt, se on Virpi Kuitunen. Tiedän, että hän on joskus kärähtänyt dooppingista, mutta minulla ei ole siitä muistikuvia joten se ei ahdista minua, sitäpaitsi hän vaikuttaa järkevältä ja uskon hänen ottaneen opikseen. Virpi ei avannut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sanoi haastattelussa, että siitä jäi sellainen sopiva raivo voimaa antaamaan. Seuraava viikonloppu on näin etukäteen ajatellen Virpille kuin unelma; kaksi kisaa perinteisellä hiihtotavalla joka on Virpin vahvempi ja josta hän puolustaa maailmanmestaruuksia ainakin kolmella matkalla. Tänävuonna on taas MM-vuosi ja aion seurata niitä kisoja. Tähän loppuun vielä runo jonka kirjoitin viikonloppuna.

sankareille
Tiettyyn kellonaikaan
valmiina seuraamaan sankarittaria
luottamaan taitoon, voimaan
luotanko liikaa, mietin
he ovat joukkue, jos ketkä
viimevuonna
tunsin Pohjantähden
lumipyrykö minut sokaisee
******
Kovia kokenut
taistelemaan oppinut
uskon parempaan
luotan sokeasti
kunnioitan
silmät palaen
valmiina astumaan
niihin jalanjälkiin
*****
Tulevaisuuden kirkkaista tähdistä
maansa kunniasta
kauniista voitosta
punon helminauhaa
vaikka läpi harmaan kiven
sillä voimalla
tuollaisella tahdolla
puhalletaan yhteen hiileen
en tunne pelin sääntöjä
antaisit edes vilkaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti